Wat voor soort goed materiaal voor carbon fiber

Carbon fiber is een 21ste eeuw nieuwe high-performance materialen, Chinaand #39; s ontwikkeling van koolstofvezel heeft brede toepassing vooruitzichten, koolstofvezel volgens de classificatie van de grondstoffen kan worden onderverdeeld in koolstofvezel polyacrylonitryl gebaseerde, koolstofvezel toonhoogte gebaseerde, lijm gebaseerde carbon vezels en een koolstofvezel fenolhars, deze verschillende materialen koolstofvezel heeft wat verschil doet het? Koolstofvezel materiaal dat goed is?

Uit de huidige koolstofvezel markt, voornamelijk PAN gebaseerde koolstofvezel en toonhoogte gebaseerde carbon vezels. High performance carbon vezel heeft reeds erkend door de wereld, op basis van de PAN is wat we vaak zeggen dat de koolstofvezel PAN gebaseerde omdat het proces is relatief eenvoudig, uitstekende mechanische eigenschappen van het product, zeer veelzijdig, zoals ruimtevaartuig, space shuttle, luchtvaart vliegtuigen structuur materialen, enzovoort.

Hoge temperatuur prestaties PAN gebaseerde koolstofvezel materiaal is vooral prominent, hoewel de intensiteit met de verhoging van de temperatuur de neiging te dalen, maar in afwezigheid van lucht bij een temperatuur van 2000 graden toch heeft goede sterkte. Met de toenemende temperatuur, hebben koolstofvezel PAN gebaseerde materialen een neiging om te krimpen, goede dimensionele stabiliteit, goede vermoeiingsweerstand. In het algemeen zal het niet een zuur zout corrosie veroorzaken, deze eigenschappen zijn de traditionele metalen materialen geen hebben, in vergelijking met andere soorten nieuwe samengestelde materialen met een sterke prestaties voordeel.

返回顶部